Luni, 20 Mai 2019

P Petrolul

Petrolul a încheiat nedecis testul cu Flacăra Moreni/ Încă o remiză, dar perspectivele sunt încurajatoare(FOTO&VIDEO)

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pe sinteticul din Parcul Municipal “Ploieşti Vest”, Petrolul şi-a continuat, în această după-amiază, seria meciurilor de verificare, având-o adversară pe Flacăra Moreni, formaţia de ligă a treia pregătită de către ex-petrolistul Gabriel Paraschiv. Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, dar, şi de această dată, elevii lui Octavian Grigore au avut o prestaţie încurajatoare, arătând că pot face faţă, fără probleme, rigorilor unui eşalon superior. “Lupii” au deschis scorul prin Butufei (57), pentru ca dâmboviţenii să restabilească egalitatea un minut mai târziu, după penaltiul transformat de către M. Plăcintă.

Petrolul a bifat cel de-al treilea test din această iarnă şi, din nou, a jucat de la egal la egal cu un adversar de eşalon superior. Prima repriză a fost, de altfel, dominată de către amfitrioni, iar Nini Popescu (2) şi Butufei (3) au avut primele ocazii ale întâlnirii, dar portarul Halcu a reuşit să salveze de fiecare dată. Apoi, Păun (22) a rămas singur cu Halcu, însă a trimis în picioarele portarului morenarilor, faza continuând cu un nou şut al mijlocaşului petrolist, dar unul dintre apărătorii oaspeţilor s-a repliat la timp şi a salvat, in-extremis, de pe linia porţii. Până la pauză, Nini Popescu (35) a mai fost o dată aproape de gol, atunci când a reluat, cu capul, după o centrare venită de la Dragoş Gheorghe, însă balonul a trecut de puţin peste transversal.

Golul a venit la scurt timp după reluare, la o fază pornită de la o “diagonală” a lui Alexandru Roman, un atacant testat în această întâlnire de către Octavian Grigore, continuată cu un şut al lui Păun, respins în faţă de portar, şi finalizată, din apropiere, de către BUTUFEI (57). Avantajul n-a rezistat mai mult de un minut, pentru că, la prima acţiune ofensivă a oaspeţilor de după deschiderea scorului, Olaru l-a faultat în careu pe Negru, iar penaltiul morenarilor a fost transformat de către M. Plăcintă (58).

1-1 a fost şi rezultatul final, jocul scăzând în intensitate într-o repriză secundă în care ambii tehnicieni au apelat la multe schimbări.

Au revenit accidentaţii

Octavian Grigore a avut la dispoziţie, pentru prima dată în această iarnă, un lot aproape complet, tehnicianul putându-i folosi, în testul cu Flacăra Moreni, şi pe trei dintre jucătorii pe care s-a bazat în prima parte a sezonului, dar care, din cauza accidentărilor, n-au prins niciun minut în verificările din 2017. Astfel, “căpitanul” Claudiu Tudor a fost titular, în vreme ce Prunescu şi Ilie Dumitrescu au fost introduşi pe parcursul reprizei secunde. În schimb, astăzi n-a putut fi folosit Răzvan Catană, menajat din cauza unei probleme medicale.

Totodată, Grigore l-a văzut la lucru şi pe atacantul Alexandru Roman, provenit chiar de la adversara de astăzi, Flacăra Moreni. Rămâne de văzut dacă Roman va prinde şi următorul test al “lupilor”, fiind însă destul de greu de crezut că el va reprezenta o soluţie pentru sezonul de primăvară, cu atât mai mult cu cât petroliştii s-au înţeles cu un alt vârf, Roland Stănescu. Ultima dată la CS Baloteşti, Stănescu şi-a dat acordul să vină la Ploieşti, el fiind aşteptat ca, de mâine, să se prezinte la antrenamentele conduse de către Octavian Grigore.

Sâmbătă, ultimul test

Sâmbătă, de la ora 13.00, tot pe terenul de la Parcul Municipal “Ploieşti Vest”, Petrolul va efectua ultima repetiţie înainte de debutul oficial din 2017, adversara “galben-albaştrilor” urmând să fie Tineretul Berceni, formaţie din Superliga B Prahova.

Apoi, sâmbăta viitoare, dacă vremea o va permite, Petrolul va juca, în deplasare, cu Rapid Mizil, într-un meci contând pentru optimile de finală ale Cupei României, faza judeţeană, ediţia 2016-2017.

......................................................................

Petrolul 52 Ploieşti – Flacăra Moreni 1-1 (0-0)

Marcatori: Butufei (57)/M. Plăcintă (58, pen.).

Petrolul: Chiş (30 Marinică, 60 Niţache) – Olaru, R. Alecsandru, Chiriţă, Velisar – Butufei – N. Popescu, Cl. Tudor, Păun, D. Gheorghe – Vintilă. După pauză au mai intrat: Prunescu, I. Dumitrescu, Niţescu, Ghiţă, Iancu, Al. Radu, Jipa, Roman. Antrenor: Octavian Grigore.

Flacăra: Halcu – Mocanu, Acasandrei, Timofte, Palamariu – L. Plăcintă, Guţă – Cârnaru, Tocan, Negre – Iliescu. Au mai jucat: Curchi – Pârvu, Tronaru, M. Plăcintă, Drăgan, Dragomir, Al. Costache, Al. Andrei, Iordan, V. Preda, B. Negru. Antrenor: Gabriel Paraschiv.